28 januari 2020

Ze blijven maar even klein

Leg de momenten daarom vast door middel van fotografie!

Kinderen groeien zo snel, soms kan je het niet eens meer bijhouden. Daarom is het tof om de groei van je kind vast te leggen door middel van fotografie. Op deze manier kan je eindelijk echt eens goed zien hoe snel je kleine groeit en heb je ook nog eens hele mooie en bijzondere herinneringen voor later. Samen met Babysits is er een lijstje gemaakt, hoe je de groei van je kleine het best en leukst vast kunt leggen.

Van baby tot 1 jarige

Mocht je het leuk vinden dan kun je vanaf de geboorte de groei van je kleine wondertje bijhouden. Je kunt dit op vele verschillende manieren doen, maar het maakt het extra bijzonder als je de fotoreeks start met een professionele newborn fotoshoot. Hierna kun je zelf thuis foto’s maken van de evolutie van je baby. Een leuk idee om de evolutie van je baby vast te leggen is om je baby elke maand op een doek te leggen en daarnaast een bordje met het aantal weken te plaatsen. Als je de foto’s naast elkaar legt zal je versteld staan van hoe snel je baby groeit! Een ander leuk idee is om je baby naast zijn of haar favoriete knuffeltje te leggen. Aan het eind van het jaar zal je waarschijnlijk zien dat je kindje ondertussen al groter is geworden dan het knuffeltje groot is. Dit is niet alleen leuk en mooi om te zien, maar je hebt ook nog eens een geweldige herinnering voor later.

Newborn

Leg de mijlpalen vast

Na het eerste jaar van je kind hoeft de documentatie natuurlijk niet te stoppen. Een leuke en creatieve manier om de groei van je kindje vast te leggen is door de mijlpalen te fotograferen. Je kunt hierbij denken aan; de eerste keer dat je kindje kan zitten, kruipen, staan, lopen en rennen. Als je de foto’s naast elkaar legt lijkt het net op de afbeelding van ‘de evolutie van de mens’. Mijlpalen die je ook kunt vastleggen zijn; de eerste keer in het zwembad, de eerste keer in de sneeuw, de eerste dag op school etc. Op deze manier zie je goed hoe snel je kindje zich ontwikkeld.

De veranderingen tijdens het seizoen

Mocht je niet elke week of elke maand speciale foto’s van je kind willen maken om de groei bij te houden, dan is een fotoshoot tijdens de seizoenen een tof alternatief. Op deze manier kun je de groei van je baby per seizoen bijhouden en zijn de foto’s ook nog eens heel erg origineel. Je kunt de foto’s extra leuk maken door de kinderen te kleden naar het seizoen. Hierbij kun je ook gebruik maken van elementen uit de natuur zoals, bloemen, water, bladeren en sneeuw.

Baby

Documenteer de zwangere buik

Je hoeft niet te wachten totdat je bent bevallen, wanneer je de groei van je baby wilt vastleggen. Het is namelijk een leuke manier om de groei van je zwangere buik vast te leggen. Dit kun je doen vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent. Door maandelijks, wekelijks of zelfs dagelijks foto’s te maken van je buik, zul je goed kunnen zien in welke maand je buik precies begon met groeien en in welke maand je buik het snelst groeide. Aan het eind van de zwangerschap kun je een mooie zwangerschap fotoshoot houden, om het moment te vereeuwigen.

Zwangerschapsfotografie

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Babysits. Het online babysit platform van België. Ben je nog op zoek naar een babysitter in Brecht? Bekijk dan snel het grote aanbod van babysitters op Babysits!