17 januari 2019

Communie – lentefeest 2019

Communie

Het was weer een tijdje geleden, maar vandaag heb ik nog eens tijd vrijgemaakt om een beetje te bloggen! Met de aanvragen voor communieshoots die nu volop binnenkomen leek het mij wel een goed idee om hier alvast wat meer info te geven en misschien ook een paar leuke tips met jullie te delen!
Ik hou mijn communiereportages graag spontaan, net zoals mijn andere shoots! Ik hou ervan om niet enkel mooie foto’s af te leveren, maar ook een fijne herinnering achter te laten. Ik werk voor mijn communiereportages niet in studio omdat ik vind dat studiofotografie vaak beperkingen oplegt. Niets is zo leuk als een mooie (buiten) locatie te gaan verkennen! Een beetje avontuur kan nooit kwaad 😉
Natuurlijk zijn we in België altijd een beetje beperkt door het weer, maar hierin ben ik zeer flexibel. Als een shoot niet kan doorgaan omwille van het weer, gaan we samen op zoek naar een nieuwe datum. Ik hou iedere maand een paar vrije momentjes open om shoots op te plannen die verzet werden door het weer. Daarom plan ik mijn communieshoots ook graag minstens een maand voor het feest plaatsvindt. Dit geeft ons tijd genoeg om alles af te werken en geeft ons de ruimte om de shoot te kunnen verplaatsen.
Dit jaar werk ik opnieuw met enkele pakketten. Deze kunnen ook verder worden aangepast tot ze helemaal naar wens zijn!

 • Het eerste pakket bevat een standaard communieshoot. We gaan een uurtje fotograferen en bevat 15 professioneel nabewerkte foto’s zowel in kleur als in zwart wit (dus 30 in totaal). De foto’s worden steeds afgeleverd in hoge resolutie, wat ze perfect bruikbaar maakt voor grote afdrukken en zodat jullie indien gewenst, zelf met de foto’s aan de slag kunnen om communiekaartjes te maken!

 • Het tweede pakket bevat de standaard communieshoot, zoals hierboven beschreven. Alsook het ontwerpen van 3 verschillende communiekaartjes. Hierna kunnen jullie kiezen of jullie met al de ontwerpjes naar de drukkerij stappen of dat jullie graag bij 1 ontwerpje blijven. De ontwerpjes worden helemaal aangepast tot ze volledig naar wens zijn!

  Het is ook mogelijk om de kaartjes via mij te laten drukken, zodat ik voor jullie de communicatie met de drukkerij doe en ervoor zorg dat jullie drukwerk foutloos wordt afgeleverd.

 • Het derde pakket bevat de standaard communieshoot en één mini-album van het formaat 18×18 cm. Mini-albums of ook wel stoefboekjes genoemd zijn kleine leuke albums waarin 12 foto’s staan. Heel leuk als herinnering aan een speciale dag en worden ook vaak cadeau gegeven aan grootouders of meters en peters.

 • Het vierde pakket bevat opnieuw de standaard communieshoot en bevat ook het mini-album en het ontwerpen van de kaartjes. Dus dit is eigenlijk het ‘all-in’ pakket en ook het meest gekozen pakket.

 • Ik krijg vaak de vraag of er ook enkele foto’s kunnen gemaakt worden met heel het gezin of met broertjes en zusjes. Dit is natuurlijk helemaal geen probleem! Ik raad het wel af om met heel het gezin heel de shoot te volgen! Sommige kindjes zijn wat verlegen als er broertjes, zusjes en beide ouders heel de tijd bijstaan. De naar mijn gevoel beste oplossing is om dan eerst 45 minuten met de communicant op stap te gaan voor de communiefoto’s en dat we het laatste kwartier de extra foto’s maken met de rest van het gezin.

  Nog een leuke laatste tip. Heeft jouw communicant een favoriet huisdier waarmee we buiten kunnen gaan fotograferen? Kan je deze altijd meebrengen. Graag zelfs! Het haalt de zenuwen een beetje weg en geeft een leuke eigen toets aan de communiefoto’s! Ook hobby’s of interesses kunnen een leuke en vooral persoonlijke aanvulling zijn op de communiefoto’s. We leggen deze interesses er niet vingerdik op, maar kunnen ze wel subtiel verwerken in originelere foto’s!

  Hebben jullie graag wat meer informatie of zijn jullie benieuwd naar de prijzen? Je mag me altijd vrijblijvend contacteren via het contactformulier op deze website.

  En aan al de communicanten en lentefeestvierders van dit jaar, maak er een hele mooie dag van samen met jullie vrienden en familie! 😉
  Liefs, Michelle