27 september 2017

Een klein sprookje

Dat ieder huwelijk op zich een klein sprookje is, hoef ik natuurlijk niet te vertellen. Het huwelijk van Dana en Xavier was het laatste voor ik op vakantie vertrok. Het klaarmaken van mijn camera gebeurde dan ook tegelijkertijd met het inpakken van mijn koffers. Laten we zeggen dat de voorbereiding een beetje hectischer verliep dan anders, maar wat een mooie dag werd het. Net als in een sprookje!

 

Een dag vol geluk en tranen van vreugde. Een bruid die werd bijgestaan door drie bruidsmeisjes en een bruidegom die werd bijgestaan door drie bruidsjonkers. Een prachtig prinsessenkleed en héél veel diertjes, die het sprookje nog meer tot een sprookje maakte.

 

Tussen de dienst in het gemeentehuis en de kerkdienst maakte we een uurtje tijd om naar naar het Peerdsbos en het park van Brasschaat te gaan. Voor de foto’s lieten Dana en Xavier één van hun paarden en hun geweldig schattige hondje komen. Beide werden voorzien van bloemetjes en werden zo omgetoverd tot de perfecte fotomodellen. Het werd een hele fijne shoot, met dus niet alleen veel bruidsmeisjes en bruidsjonkers, maar ook nog eens met veel diertjes!

 

Wat voor mij het sprookje compleet maakte was het vrijlaten van de witte duifjes aan de kerk. Na een zeer mooie en emotionele kerkdienst werd het koppel tussen de bellenblaasbelletjes onthaald in heel veel enthousiasme. Daar kregen ze als cadeautje een mand met twee witte tortelduifjes in. Deze werden als symbool van verbondenheid losgelaten, nadat ze gekust werden voor goed geluk.

Zoals elke huwelijksdag eindigt, ging het ook zo verder met dit sprookje. Er werd lekker gegeten, veel gelachen en het feest werd gestart met een prachtige openingsdans. Zelfs toen voor mij de avond ten einde liep…

 

…dansten ze nog lang en gelukkig.

 

Proficiat Dana en Xavier!