20 maart 2020

Lentekriebels

Lentekriebels

De winter heeft dit jaar niet helemaal gebracht waar ik en mijn collega fotografen op gehoopt hadden. Februari viel zelfs letterlijk in het water. Gelukkig belooft maart toch opnieuw wat meer droge dagen. Ik krijg soms de vraag wat ‘fotograaf zijn’ allemaal inhoudt. Vorige maand bleek het nog maar eens dat je vooral heel flexibel moet zijn als fotograaf. Zeker wanneer je zoals ik vooral buiten werkt en de natuur je even op de proef wil stellen. Het is wat het is en het hoort natuurlijk bij ons klimaat. Maar nu dat de zon opnieuw begint te schijnen en ik ’s morgens wakker word wanneer de vogeltjes al aan het fluiten zijn begint er toch iets te kriebelen. Het is voor iedereen lang genoeg grijs geweest en mensen worden daar niet veel gelukkiger van, inclusief mezelf. De lente gaat altijd hand in hand met veranderingen. De regen van de voorbije weken heeft me extra de tijd gegeven om over bepaalde zaken na te denken. Dat 2020 een leuk, druk, maar vooral spannend jaar zou worden wist ik natuurlijk al.

Dit stukje schreef ik 2 weken geleden. Ik wou jullie vertellen wat het stormweer van februari voor impact had gehad. En toen werd het maart.

Wat keek ik uit naar deze maand, wat keek ik uit naar de lente die zou starten. Ondertussen zijn onze plannen even terug opgeborgen. Kruipt iedereen toch terug in zijn winterslaap. Binnen blijven wanneer de natuur schreeuwt om naar buiten te komen, het wringt. Toekomstplannen worden uitgesteld, maar we weten niet voor hoe lang. Verplicht thuisblijven, het doet wat met een mens. De komende maanden gaan er veel mensen zichzelf terugvinden, maar er gaan er ook veel zichzelf verliezen. Probeer contact te houden met de mensen die je graag ziet. Niet iedereen kan zo lang alleen zijn.

Toen ik deze blog begon te schrijven had ik mezelf voorgenomen om positief te blijven. Oké, het weer tijdens de winter was niet ideaal geweest, maar de lente stond klaar om een kickstart te nemen en we zouden er wel uit geraken.

Vandaag zou ik niets liever willen dan terug wakker te worden op een stormachtige zaterdag in februari. Eentje waar jammer maar helaas, weer alle shoots op zouden verplaatst worden. Maar iedereen was gezond. En we konden plannen maken voor enkele weken later.

Samen komen we hier weer uit. Deze periode staat resoluut in het teken van deze twee hashtags: #blijfinuwkot en #flattenthecurve. Voor hoe lang de wereld, of België, nog gaat stilstaan weten we momenteel niet. Dus maak er het beste van. Geniet van de welverdiende rust waar iedereen al zo lang naar opzoek was. Maak nieuwe plannen om naar uit te kijken, blijf dromen en stay positive!

Liefs, Michelle