15 maart 2019

Om te koesteren

zwangerschap, franse buldog, foto in natuurOngeveer een jaar en half geleden besliste ik om me meer toe te leggen op zwangerschapsfotografie. Ik vind het een zalig geluk om zo’n mooi en tijdelijk moment in iemands leven vast te leggen. Zoveel maanden later ben ik nog meer overtuigd van het plezier dat deze shoots mij doen en van de kracht die ik eruit haal. Iedere zwangerschap is een groot avontuur en deze gaan natuurlijk gepaard met veel emoties. Tijdens zwangerschapsshoots worden er ook veel verhalen gedeeld. Soms moet ik bij het horen van deze verhalen wel even een traantje wegpinken, want niet voor iedereen verloopt zo’n zwangerschap even vlot. Soms zijn er ook verhalen bij van verlies of van jaren proberen, maar tijdens de shoot is er vooral geluk. Heel veel geluk. Want op dat moment vereeuwigen we een heel mooi deel van het verhaal. En kijken de ouders (en andere leden van het gezin) al heel erg uit naar de komst van een nieuw kindje in de familie.
De shoot zelf plan ik graag ergens tussen de 28een 34eweek van de zwangerschap. Hier zijn verschillende redenen voor, maar ook deze kunnen van zwangerschap tot zwangerschap verschillen. In de meeste gevallen neemt de buik rond de 28eweek een mooie ronde vorm aan en deze verliest de buik opnieuw na de 34eweek omdat dan het kindje begint in te dalen. Ook is er in een later stadium van de zwangerschap meer kans op opgezwollen ledenmaten, zoals handen en enkels en ook dit kan een belangrijke factor zijn voor sommige vrouwen om hun shoot iets vroeger te plannen. Deze periode is natuurlijk slechts een richtlijn en ik help jullie graag verder aan mooie herinneringen op ieder moment van jullie zwangerschap.
Sinds kort heb ik voor zwangerschapsshoots enkele pakketten samengesteld. Dit geeft de mogelijkheid om gebruik te maken van eigen kledij, maar ook om gebruik te maken van speciaal hiervoor gemaakte zwangerschapsjurken. Ik voorzie ook graag enkele styling tips. Wat kunnen de andere leden van het gezin best wel of niet dragen, wat voor ondergoed past er het best onder de zwangerschapsjurken, welke zwangerschapsjurken zijn er beschikbaar (en ja deze kunnen door mij van een andere kleur voorzien worden!),… . Ik heb ook al veel leuke shoots mogen doen waarbij een of meerdere leden van het gezin op vier pootjes mee kwamen doen. En dit kan ik als grote dierenvriend alleen maar aanmoedigen! 😉 Alles is mogelijk en ik bekijk steeds graag alle opties. Mijn zwangerschapsfoto’s kenmerken zich vooral door het gebruik van een natuurlijke omgeving en het aanwezige licht. Hiervoor spreek ik graag af op een mooie zonnige winterochtend of een zalige late zomeravond. Maar ook op alle momenten hiertussen. De natuur heeft een leuke eigenzinnige manier om er toch altijd iets moois van te maken. Maar ik hou ook steeds ruimte in mijn agenda om shoots die gepland stonden op super slechte dagen (zoals die stormdagen van de voorbije week) te kunnen verplaatsen.
Tot slot wil ik met mijn nieuwe pakketten ook het belang van geprinte foto’s opnieuw benadrukken. De kans dat jullie kindje ooit jullie zwangerschapsfoto’s gaat zien als deze op de computer blijven staan is zeer klein. Ik heb daarom een pakket voorzien met een mooie fine-art print bij met matte of glanzende afwerking en een pakket met mini-album, waarin jullie favoriete foto’s van de shoot komen. Want herinneringen zijn er om te koesteren, niet om op een harde schijf te laten staan.
Liefs, Michelle