25 november 2016

Op stap met Heleen en Nala

_e8b0481

Toegegeven het weer in België is niet altijd ideaal. En zeker niet in de herfst. Deze shoot hebben we een keer moeten verzetten omdat we als outfit niet meteen een regenpak met laarzen en paraplu in gedachten hadden. Toen ik dinsdagmorgen een herfstzonnetje zag tevoorschijn komen was ik dan ook dolgelukkig. Maar zelfs het herfstzonnetje was ons niet gegund. Toen ik de parking opreed scheen de zon nog fel in mijn ogen, maar op het moment dat ik mijn fototoestel bovenhaalde verdween ze. En ze is ook niet meer teruggekomen. Dus het werd alsnog een druilig herfstdecor. Maar wel een droog druilig herfstdecor, dus we mochten zeker niet klagen. Dit is zowel het leuke als het minder leuke aan buiten fotograferen. De natuur en het weer zijn zo veranderlijk, dit zorgt steeds opnieuw voor verassingen en uitdagingen. Maar laat die uitdagingen nu net het leukste deel van de job zijn.

Mijn voorkeur gaat dan ook geheel uit naar het fotograferen met enkel natuurlijk licht. Er zijn natuurlijk momenten waarop je niet anders kan dan je flits bovenhalen, of alsnog naar de studio te trekken. Maar de natuur geeft ons zo’n geweldige lichtbron, dus waarom zouden we deze niet ten volle benutten? Wanneer je buiten fotografeert zijn er toch enkele dingen die je zeker niet mag vergeten. Zo is te veel zon allesbehalve ideaal, zijn het ochtendlicht en het avondlicht (op een zonnige dag) dit dan weer wel en kan je op een herfstdag met een beetje zon best niet te lang wachten met fotograferen … .

Deze dinsdag mocht ik dus op pad met Heleen en Nala. Nala is een geweldig grote en lieve hond. En eigenlijk ging alles vanzelf. De camera hield van Nala, al hield Nala wel iets minder van de camera. We hebben op en al een uurtje rondgewandeld, geposeerd, gespeeld, gefotografeerd, maar vooral veel gelachen. Want zelfs een afgesproken fotoshoot draait maar om 1 ding: het maken van herinneringen! En zoals het een echte herfstshoot/boswandeling toebehoort hebben we deze afgesloten met een warme chocomelk en slagroom. Wat doe ik mijn werk toch graag!